A DIVAT VÁLTOZIK, A STÍLUS ÖRÖK.
-Coco Chanel-

2011. május 28., szombat

Kockás divat, az új 2011-es tavaszi/nyári trend


Az idei meleg szezon talán legnagyobb minta-trendje az állatminták mellett a kockás. A leghíresebb divattervezők használták a mintát kollekciójukban, új dimenziót adva az eddigi kockás ruházat fogalmának.
           A 2011-es tavaszi/nyári szezonra a divattervezők vidám, színes mintákat képzeltek el, egyedi és különleges alkotásokat hozva létre. Másrészt a hagyományos mintákhoz is hűk maradtak, mint amilyen a kockás minta.
Megjelentek zakókon, nadrágokon, szoknyákon és ingeken, de még kiegészítőkön is! Emlékeztet ez a 90-es években annyira divatos kocka-divatra, azzal a különbséggel, hogy ma már az anyagok sokkal kifinomultabbak és a minták is különlegesebbek. A kockás tehát trendi, jól illik bármely hétköznapi öltözethez, az office-stílushoz, de az elegáns, alkalmi stílushoz is. 
A kockás ruhadarabok kifinomultságot és eleganciát sugároznak, idén fellelhetőek leszen a urbán, casual vagy country öltözetekben is. Attól függetlenül, milyen az öltözöködési stílusod, különböző méretű és alakú kockás anyagok közt gondolkozz. 
A ducibb alkatú hölgyeknek az apró, sötét alapú minták viselete ajánlott. A bevállalósabbak bátran választhatják az idén oly divatos élénk, vibráló színeket. Ajánlott azonban egyetlen ruhadarabra korlátozni a kockás mintákat, ellenkező esetben szem-bántó lehet az összkép.

Ha mégis kétrészes kockás öltözetet hordasz, válaszd a finom vonalú, elegáns darabokat, semleges színárnyalatokban (fekete, fehér, krém). Oscar de la Renta például office stílusú kétrészes fehér kosztümöket alkotott, amelyeken a fekete kockás mintázat egy nőies, minimalista hatást alkot.

Létezik persze a sportosabb, extravagáns stílus is, mint a Matthew Ames vagy Zac Posen ruhadarabok, amelyeken a kockás mintázat határozott és élénk színkombinációkban fordul elő (sárga, piros, mustárzöld).



5 megjegyzés:

  1. ... na akkor en ennek orulok, szeretem a kockast, foleg gatyat vagy szoknyat meg a kiegeszitoket :)

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem a kockásat, főként a zakót és kabátot.

    VálaszTörlés
  3. Az üzletek tele vannak virágmintás ruhákkal,azt hittem az lesz a divat.DE mint tudjuk ide sajnos minden egy szezonnal később érkezik, de jó, hogy írod a blogod így divatosak leszünk beszerzünk,egy -két kockás cuccot is.

    VálaszTörlés
  4. Hat igen, nalunk a divat egy szezonnal visszabb van... De sebaj, mert vegul is az a divatos ami jol, all, meh jol erezzuk magunk benne.. :-))

    VálaszTörlés
  5. En nem rajongok a kockas cuccokert, sem a csikosokert, inkabb a sima jobban tetszik. Azert sincs sok kockas meg csikos cuccom, mert egyik evben ez a divat, masikban meg mas, a sima az mindig divat, s hakedvet kapok egyik regebbi cuccom viselesehez (ami ritka), akkor nem erzem furan magam.

    VálaszTörlés