A DIVAT VÁLTOZIK, A STÍLUS ÖRÖK.
-Coco Chanel-

2011. április 17., vasárnap

FÉRFI DIVAT 2011

A férfidivat trendek nagyon különböznek a női divat trendektől. Sokkal lassabban cserélődnek változnak, mint a női trendek.
Az elkövetkező két évszakban jól fognak járni a trend azon követői, akiknek jól állnak a szürke és a kék árnyalatai. Jelenleg ez a két szín uralja a divat világát leginkább, nem feledkezve meg a hatvanas évek pasztelljéről, hisz úgy is a retro a divat.
Megfigyelhető, hogy újból feltörekvőben van a hétköznapi elegancia. Egy fess úriember elengedhetetlen tartozéka a megfelelően vasalt nadrág, az elegáns ing és a zakó. Adott esetben a magasabb társadalmi egzisztenciával, nagyobb jövedelemmel rendelkező férfiak hovatartozásukat a méregdrága kiegészítőkkel is kifejezhetik. Divat lesz a kézitáska, és nem kizárt, hogy visszatérnek a kalapok, de még lehet a sétapálcák is.    Divat szempontjából elegáns időszak elé nézünk. Elő a finom férfi énünkkel, marcipán és virágcsokor a hölgyeknek, nemes magyar bor az uraknak. Legyen szó alacsony, átlagos, vagy épp magas emberről – az elegáns ruha mindenkinek jól áll és egy sajátos bájjal gazdagít. Éppen ezért mi is azt tanácsoljuk, hogy szolidan és stílusosan, de öltözz ki! A mai világban nem elég komolynak lenni, annak is kell látszani. Ha ki akarjuk vívni az emberek és főleg a hölgyek elismerését, fontos szempont az első találkozás élménye
    2011 férfi divatjában vannak jellegzetes, határozott elemek, de meg kell jegyezni, hogy nem egyedülállóak és még 2012-ben is divatosak lesznek. Ami jó dolog, hisz megteheti a férfi, hogy több pénzt költ öltönyvásárlásra, vásárolhat magasabb minőségű, jobb kidolgozású öltönyt, mert azt hordhatja az elkövetkezendő pár évben. Ez nem mondható el más divatcikkekről.
Mi lesz az öltöny divat, milyen szabás vonalak és anyagok lesznek divatban?
Az öltöny és mondjuk így a formális férfiruha nem szezonális, több éven keresztül ismétlődik természetesen feltételezve, azt hogy most nem beszélünk az alapanyag vastagságáról.
2011 és 2012 öltöny divatjában folytatódik a két fő irányvonal vagy máképpen törekvés a klasszikusság és férfiasság irányába. Az öltöny divat klasszikus része a könnyebb rész.  Ennek az évtizednek az öltöny divatja tartalmazza a csúcskorszakok legjobb elemeit, itt gondolhatunk a Viktoriánus kor formáira, az 1930-as évek formáira, a 1960-as évek karcsú szabásvonalaira.
Az öltöny férfiasságát már nehéz meghatározni. Van, aki csak egyszerűen bemegy a szabóhoz, és azt mondja, hogy akar egy férfias öltönyt. Sajnos ez nem így működik. 
       A 2011 és 2012 év öltöny szabásai ahelyett, hogy a férfi testalkatot dicsérnék, kiszélesítik a vállakat és kiemelik, vagy legalább utalnak a férfi derékra. Röviden olyan szabásúak, amely a férfi viselőjét férfiassá és magabiztossá teszik. Az érzés az igazán kulcs fontosságú. Van, akinek a férfiasság eleme az öltönyön nem más, mint egy egyszerű szabás vonal, néhány díszítéssel, másoknak, pedig a férfiasság azt jelenti, hogy tele van az öltöny extrákkal, amitől egy bizonyos tartást, jellegzetességet kap.
Nézzük meg, hogy ha egy férfi olyan öltönyt keres, amiben mind a férfiasság mind a klasszikusság meg található akkor milyen elemeket kell keresnie az öltönyön.
Ha a 2011 év öltöny divat szabás vonalát körbe kell írni, akkor azt mondhatjuk, hogy marad a karcsúsított szabás vonal, de nem megegyező módon a 2008 és 2009 év divatjával, amikor a túlzott karcsúsítás volt jellemző. 
A divatos öltöny 2011-ben nem  túl karcsúsított és nem kockahatású, mint az egyenruhák. Három fő eleme annak, hogy a férfiasságot hangsúlyozzuk a 2011-es öltöny divatban. Ezek a kiszélesített zakó vállak, deréknál karcsúsított zakó és a szűk nadrág.
Egysoros gombolású öltönyök.
Nem felesleges egy egysoros gombolású öltöny a férfiak szekrényében hisz az soha nem megy ki a divatból és meghatározó lesz a 2011és 2012 öltönydivatban, nem úgy, mint 2009 és 2010-ben, amikor a kétsoros gombolású öltöny volt a divat.
Kétsoros gombolású öltönyök.
Ez a szabásvonal nem meghatározója a 2011 és divatjának, azok számára tervezték, akik súly problémával küzdenek. Akik ragaszkodnak ennek a típusnak a viseléséhez, vigyék el egy szabóhoz és újítassák meg a régit egy kicsit. Figyeljenek oda, hogy a gallér csúcsos legyen

A divatosan elegáns öltözködés előnye, hogy szinte bármilyen alkalomhoz megfelelő lehet – legyen az egy vacsora, mozi, vagy akár egy szimpla munkanap.

8 megjegyzés:

  1. ... en szemely szerint szeretem ha a pasi neha elegans is, es nem csak laza es sportos... es azert ha koveti is neha a divatot...
    ... a legtobb esetben a cipo az, amit leghamarabb megnezek egy pasin...ja es a legfontosabb mindenekelott, hogy ha nem is divatos, de legyen APOLT :)

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi vagyok a farmer imádok, hogy fognak megbarátkozni a vasalt nadrággal:))Nagyon jól áll az öltöny a pasiknak vagy a sima vasaltnadrág inggel és ha még kalap és séta pálca is társul hozza akkor az igazi lenne.Imádnám.

    VálaszTörlés
  3. Milyen gyors és ügyi vagy Katóca, máris kitértél a férfiakra is ;o)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök hiszen a kék szemeimhez illik a szürke öltönyös férfi 2011-es modellben. Már csak az alapmodellt kell beöltöztessem....

    VálaszTörlés
  5. Orulok, hogy tetszik, meg ilyen aktivak vagytok!
    Ferfiakot sem hagyhatjuk szem elol a divat vilagaban sem...:-))

    VálaszTörlés
  6. Katóci, ha férfi divat nekem csak az öltöny jut eszembe, és nem tudom miért de szerintem csak két féle létezik, ami jól áll és ami nem :D, viccet félre téve nem tudom mit lehet még újítani, a férfi divatba...

    VálaszTörlés
  7. Most láttam egy cikket a legújabb trendekről...
    http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110607-noies-ruhak-amiket-a-pasik-is-hordanak.html?forum_page_index=1
    Ez valami borzalom... :S

    VálaszTörlés