A DIVAT VÁLTOZIK, A STÍLUS ÖRÖK.
-Coco Chanel-

2011. október 2., vasárnap

2011-es őszi divattrend


A nyár úgy döntött, még utolsó erejével előcsalogat a tarsolyából egy kiadós kánikulát, ám a kirakatüvegeken táncoló, csalóka napsugarak sem homályosíthatják el az őszi kollekciók színpompás darabjait. A melegebb rétegekbe öltöztetett próbababák hívogatóan, talpig divatosan dacolnak a sáljukat lobogtató, ventillátorral kavart mesterséges széllel, sürgető vágyat ébresztve a nőkben, hogy beszerző körtúrára induljanak.
Ilyenkor az újdonságra éhes, mohó szempár könnyen tévútra vezethet a trendek útvesztőjében, hiszen rengeteg a meseszép holmi, ám csak kevés olyan akad közöttük, melyek maximálisan kihasználhatóak az átmeneti időben.
Mivel a hamar tovaillanó őszi szezon meleg és hideg napokat egyaránt tartogathat, olyan kreációkra érdemes koncentrálnod, melyek könnyen rétegezhetőek és sokoldalúan variálhatóak, vagyis számtalan stílusba beillesztheted őket a legújabb divatirányzatok hangulatvilága alapján.

Őszi trendelőrejelzés

A tavalyi évhez képest nem sok változást mutat fel az idei őszi divat, de az utóbbi években már megszokottá vált, hogy a különféle trendkorszakok és szezonok eklektikusan összemosódnak, most a hatvanas, hetvenes évek lesznek a jellemzőek. Csupán a fazonok, színek, illetve az anyagok és minták összeválogatásában fedezhetsz fel parányi eltérést, melyek meglepő mixelése egészen más retro kompozíciókba hangolja az ismerős ruhadarabokat.
Most leginkább a finom és modern eleganciát megcsillantó minimál trend, a feltűnő színeket elegyítő color blocking, valamint a rusztikus stílust arisztokratikus szintre emelő east village irányzat kerül előtérbe. A hetvenes évek glamúr vonala pedig egyeduralkodóként tündököl a palettán, ugyanis globálisan átfogja és saját ízlése szerint kombinálja a kistestvérei trendelemeit.

6 ruhadarab, ami nem maradhat ki az őszi ruhatáradból

Képgalériánkból megtudhatod, melyek lesznek az ősz legkedveltebb ruhadarabjai, amiket sokoldalú variációkban viselhetsz, a legújabb trendek alapján.
14 nyári ruhadarab, amit átmenthetsz az őszi szezonbaA legszebb őszi divatszínekA legjobb partiruhák stílusok szerintGyönyörű, nőies szaténblúzok13 öltözék esős nyári napokraA legszexibb miniruhák a szezonbanA top 7 fiatalító ruhadarab

Blúz és blúzruhahttp: //www.femina.hu/spacer.gif

A kihasználhatóságot illetően teljesen mindegy, hogy melyikre esik a választásod, mert mindkettő meghatározó eleme az őszi trendeknek. A lenge, sálgalléros muszlinruhákkal és blúzokkal a hetvenes évek hangulatát is megidézheted, ha kis szőrmekabátkával, leopárdmintás kiegészítőkkel, illetve lovaglócsizmával vagy telitalpú, oszlopsarkú cipővel variálod őket. Az élénk darabokkal a color blocking trendnek is hódolhatsz. Az arisztokratikus vidéki stílust drámai szőrmegallérokkal, kockás, vintage kabátkákkal, kötött szvetterekkel és hatalmas kalapokkal csalogathatod elő belőlük.
Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!

Pelerinszabású holmik

A bő fazonok a hetvenes évek vonzásával tértek vissza a divatba, így a poncsók, valamint a pelerinszabású blúzok és kabátkák is főszerephez jutnak idén. A földszínű, bézs, fekete és tűzpiros pelerinek a minimál stílusban úgyszintén helyet kaptak, ám ebben az esetben monokróm vagy kéttónusú öltözékben foglalhatnak helyet. A bő fazonú blúzlebernyegeket bohém, hippi felfogásban éppúgy viselheted, mint rusztikus elképzelésben, romantikával megfűszerezve.

Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!
Kötött cuccok:http://www.femina.hu/spacer.gif 

Már meg sem kell lepődni azon, hogy ősztől tavaszig a kötött kreációk uralják a kínálatot. Idén ismét több bőrt lehúznak a tervezők erről az anyagról: a kötött ruhák és szoknyák mellett a hatalmas, kabátként is viselhető szvetterek slágergyanúsak, melyek jól passzolnak a vidéki, illetve a retro trendekhez. A kora ősszel viselhető maxiruhákhoz igazodva a lábszárig érő óriáskardigánok szintén uralomra törnek, melyeket vékony övvel viselhetsz. A nőies változatok finom mintái gyakran gyöngyökkel vagy szőrmecsíkokkal dísz

Zsákruha    http://www.femina.hu/spacer.gif

A hatvanas évek kedvelt zsákruhái átugranak az őszbe, hiszen hosszú szárú csizmával, harisnyával és szőrmekabáttal még sokáig viselheted őket. A legújabb kollekciókban többféle típusukkal találkozhatsz: az áttetszően légies, virágcsipkés vagy selyemfényű anyagból készült kreációkkal, valamint az élénk színű, merevebb anyagú társaikkal, melyek mellé vibráló árnyalatú kiegészítőket rendelhetsz. A romantikus, lenge ruhácskák tökéletes összhangot teremthetnek a kötött és bőr anyagokkal.

Bőr - minden mennyiségben

A bőrhatású vagy valódi bőr nadrágok és szoknyák már tavaly beszivárogtak a divatba, ám egészen addig maradni fognak, míg a retro trendek a porondmesterek. Ezeket a darabokat fantáziadúsan kombinálhatod a romantikus, vidéki stílusú blúzocskákkal, illetve a hetvenes évekből visszaköszönő szűk garbókkal, poncsókkal, valamint kimonószabású blézerekkel. A bőr holmik minimalizált elképzelésben egészen megszelídülnek, míg a dögös, szűk nadrágokból a nyolcvanas évek maszkulin zakói és fehér ingjei hozhatják ki az elegáns vadócot.

Szőrmekreációk

A retro trendek újraéledésének köszönhetően a szőrmét sem volt képes elengedni a divat. Folytatódik a tavalyi szőrmeláz, hiszen a kiskabátokon, mellényeken, sapkákon és táskákon kívül bélésként és díszítésként is fontos, kiemelt helyet kapott az őszi trendekben. Valójában nincs olyan stílus, melyben a szőrme ne csikarhatna ki magának valamilyen szerepet egészen apró vagy éppen feltűnő arányban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése